neděle 16. října 2011

Jeviště jako plující platforma
pro: scénický tanec, balet, taneční skupiny, ale i sportovní tanec, mažoretky, folklórní festivaly 
zázemí a orchestřiště by bylo umístěno "pod pontonem"
hlediště - z lodí, z břehu, pokud by ponton kotvil u náplavky - zvýšená tribuna, která by nebránila průchodu ani průjezdu na náplavce - tribuna by byla skládací (buď by se rozkládla jen na představení - přemístitelná i s pontonem nebo by byla trvale umístěna na náplavce,aby bylo jasné,kde ponton kotví. Tribuna by mohla řešit problém nedostatku laviček, ale na druhou stranu by se tam mohli uchylovat bezdomovci a podobná individua)
na náplavku bych dále umístila občerstvení, WC, šatnu do jedné kobky a do druhé výstavu a prodej šatů (soubor staveb)
ponton 50x10 m je dost velký pouze pro taneční přestavení, proto by se část pontonu mohla využít pro parkování lodiček, které by si zde mohli návštěvníci zapůjčit na představení.
opona - byla by vysouvací zespoda, aby nepránila výhledu na přestavení. byla by umístěna dokola celého pontonu a mohla by být variabilně vytahována pouze na určitých stranách pontonu.

3 komentáře:

  1. dobry den sarko, asi si mi nezobrazuje cela historie vaseho blogu (neudelala jste zmenu??), vase reseni se mi nezda dobre, hlavne nevim o co jde, pro jake je to divadlo???vypsat program nestaci, kdo a co se tam bude hrat?? podobne sceny maji ve vetsine pripadu partnerske divadlo, jak je to ve vasem pripade??ph

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    změnu v blogu jsem neděla, zobrazuje se mi vše jako předtím, nevím, kde by mohla být chyba. k popisu divadla jsem přidala řez a 2 "zákresy" do fotografie (nevím,jestli se Vám zobrazují).
    Byla by to letní scéna pro divadlo, které se zabývá tancem (např:divadlo Ponec http://www.tanecniplatforma.cz/gallery/index/mn/48/page/68
    to by mohlo být třeba i tím partnerským divadlem.
    Hrály by tam taneční soubory, ale zároveň by tam mohly vystupovat třeba mažoretky nebo dělat soutěže (přehlídky) ve sportovním tanci. nebylo by to divadlo jako takové, spíše otevřený prostor pro všechny druhy tance ...

    OdpovědětVymazat
  3. tanec - protože je možné ho pozorovat a tančit na všechny strany. Na exteriérovou scénu jsem nechtěla umísťovat mluvené slovo kuli zvuku, hudba se bude krásně rozléhat okolím.

    OdpovědětVymazat